Voortgezet onderwijs

vloer suzan 300 210     martin met jongen 300 210
Beeldende kunst voor het voortgezet onderwijs

Het CBK Emmen maakt zo'n tien bijzondere, spannende of gewoon mooie tentoonstellingen per jaar. Vaak zijn het exposities van professionele beeldend kunstenaars, maar soms zie je ook amateurkunst, vormgeving, fotografie of cultuurhistorie. Kijk op de website bij tentoonstellingen voor het programma of schrijf je in voor de digitale nieuwsbrief, dan blijf je automatisch op de hoogte.

Verslaghulp
Speciaal voor CKV’ers hebben wij handige verslaghulp ontwikkeld. Aan de hand van een aantal inhoudelijke, grappige of pittige vragen word je uitgenodigd eens goed naar de kunst in het CBK Emmen te kijken. Geen idee wat je met beeldende kunst zou moeten of wil je juist een stapje dichterbij komen? Download dan onze gratis CKV-verslaghulp.

Docenten
Docenten kunnen ook met de hele klas naar het CBK komen! Buiten openingstijden zijn groepen met eigen begeleiding welkom op afspraak, bel Marieke Meijerink: 0591-689591 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.ailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te beki. Er is voldoende kostenloos informatiemateriaal voorhanden om er een boeiend bezoek van te maken. Liever kunst doen dan alleen kunst kijken? Wij bieden diverse workshops voor het voortgezet onderwijs aan. Download hier een overzicht van een aantal toffe activiteiten die we het hele jaar aanbieden. Ook kunnen we op aanvraag een workshop voor het basisonderwijsdie aansluit bij de actuele tentoonstelling, geschikt maken voor jongeren van de middelbare school.   

KUNSTontmoetingsDAG
Om leerlingen van Havo-4 en VWO-4 uit de gemeente Emmen voor het vak CKV kennis te laten maken met het aanbod van de culturele instellingen in Emmen organiseren we al jarenlang samen met de scholen de KUNSTontmoetingsDAG.

 

Aanmelden nieuwsbrief

 

CBK Emmen en Social Media

CBK Emmen is ook te volgen via Social Media.
Volg ons en blijf op de hoogte van recente ontwikkelingen. 

facebook twitter

 

 

Onderdeel van Gemeente Emmen

gemeente