Kunsteducatie bij het CBK Emmen - 2016-2017

zaalboekje def 1 72 dpi

Een bezoek aan het Centrum Beeldende Kunst Emmen is een unieke combinatie van kunst kijken en kunst doen. Neem uw leerlingen mee naar een tentoonstelling met beeldende kunst van bekende of nog minder bekende kunstenaars uit het hele land. Voor onze rondleidingen en workshops werken wij samen met beeldend kunstenaars die jarenlange ervaring hebben in het werken met kinderen. De combinatie van de prachtige tentoonstellingsomgeving met professionele begeleiding zorgt er voor dat onze activiteiten altijd van hoog niveau zijn en uw leerlingen inspireren tot het maken van bijzondere kunstwerkjes. En heeft u zelf op school een project of een leuk idee voor een workshop? Wij overleggen graag met u voor een aanbod op maat! 
U vindt ons educatieve programma hier.

  • Een workshop met rondleiding bij het CBK Emmen, dat betekent:
  • Professionele kunstenaars geven les
  • Kennismaken met een tentoonstelling in een prachtig gebouw
  • Actieve en receptieve kunsteducatie, met aandacht voor reflectie en samenwerken

Wij gebruiken als basis de Leerlijn Beeldend van het SLO (het nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling). Per workshop staan de competenties op het gebied van onderzoeken en uitvoeren/creëren beschreven die specifiek zijn voor die workshop. De oriënterende/receptieve en evaluerende/reflectieve competenties passen wij in elke workshop toe. Bij elke workshop zorgen we ervoor dat leerlingen op het juiste niveau kijken, luisteren en leren tijdens de rondleiding. Na afloop wordt het gemaakte werk gepresenteerd en nabesproken (reflectie). Het gaat dan bijvoorbeeld over het eigen werkproces, het verband tussen het werkstuk en de inspiratiebron en de reacties of emoties die het oproept.

marieke 72 crop klein


Kunst vind ik bij uitstek een wereld waarin niets moet en alles kan! Het is fantastisch om kinderen daarmee kennis te laten maken. Met onze workshops stimuleren we ze om hun eigen verbeelding vorm te geven. Ik hoop dat ze daar in hun verdere leven ook plezier van hebben!

Marieke Meijerink - Coördinator Cultuureducatie CBK Emmen
0591-689591, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanmelden nieuwsbrief

 

CBK Emmen en Social Media

CBK Emmen is ook te volgen via Social Media.
Volg ons en blijf op de hoogte van recente ontwikkelingen. 

facebook twitter

 

 

Onderdeel van Gemeente Emmen

gemeente