CBK Emmen

Het Centrum Beeldende Kunst Emmen in De Fabriek
Vanaf januari 2010 is het CBK Emmen gevestigd op een prachtige locatie in De Fabriek aan de Ermerweg langs het Oranjekanaal. Het CBK Emmen heeft in De Fabriek de beschikking over drie mooie expositieruimtes: de Grote Zaal, de Kleine Zaal en De Verdieping. Daarnaast is er een mooie presentatieruimte voor de kunstuitleen, er is een atelier voor workshops en er is kantoorruimte voor de medewerkers. Nieuwsgierig hoe het er van binnen uitziet? Klik hier om rond te kijken in het CBK Emmen.

Geschiedenis CBK Emmen
In 1972 werd het nieuwe gemeentehuis van Emmen, gebouwd door architect S.Y. Dijkstra, in gebruik genomen. De verbinding tussen de twee delen van het Emmer raadhuis wordt gevormd door het Bruggebouw, een constructie over een drukke vierbaansweg. In deze unieke ruimte werden vanaf 1973  de tentoonstellingen georganiseerd. Nadat in 1993 een tweede expositieruimte is geopend, de Kleine Zaal, werden de tentoonstellingen voortgezet onder de naam Centrum Beeldende Kunst Emmen.
Het CBK Emmen organiseerde in het Bruggebouw t/m januari 2007 doorlopend boeiende tentoonstellingen in twee expositieruimten. In de Grote Zaal waren exposities van hedendaagse, professionele beeldende kunst. In de Kleine Zaal was de opzet breder. Naast tentoonstellingen van professionele beeldende kunst waren er presentaties van amateurkunst, fotografie, cultuurhistorie, archeologie en andere actuele thema's.
Vanaf januari 2010 zijn de tentoonstelling voortgezet in de huidige locatie De Fabriek langs het Oranjekanaal. In de periode 2007 tot januari 2010 was het CBK Emmen tijdelijk gehuisvest in Villa Lindenhof in het centrum van Emmen. Op deze locatie zijn geen tentoonstellingen georganiseerd.

Aanmelden nieuwsbrief

 

CBK Emmen en Social Media

CBK Emmen is ook te volgen via Social Media.
Volg ons en blijf op de hoogte van recente ontwikkelingen. 

facebook twitter

 

 

Onderdeel van Gemeente Emmen

gemeente