Prachtig filmportret Leo Vroman op zondag 6 november

foto jetske Spanjer met met Leo vroman voor pagina over filmOp zondag 6 november ziet u bij het CBK Emmen een prachtig filmportret over Leo Vroman. Kom kijken op zondag 6 november om 11..30 uur. Toegang is gratis, aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0591 68 58 20.

 

 

 

 

Twintig jaar geleden maakte Jetske Spanjer ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van Leo Vroman voor de IKON een documentaire over deze bijzondere man. Op zondag 6 november laat het CBK Emmen deze documentaire nogmaals zien ter gelegenheid van de tentoonstelling Vroman Veelzijdig. De documentairemaker, Jetske Spanjer geeft voorafgaand aan de film een korte toelichting op de film en op haar vriendschap met Leo Vroman.

Jetske Spanjer kwam op jonge leeftijd in contact met Leo Vroman. Dat was het begin van een levenslange vriendschap. In 1995 vroeg de IKON Jetske Spanjer om een documentaire te maken ter gelegenheid van de tachtigste verjaardag van de dichter. Dit leidde tot een prachtig poëtisch filmportret. De documentaire geeft een fraai beeld van alle lagen van zijn werk en leven.

Jetske Spanjer is niet alleen filmmaker, maar ook één van de drijvende krachten van de Vroman Foundation. In 2015, het jaar waarin Leo Vroman 100 zou zijn geworden, organiseerde ze diverse tentoonstellingen over Vroman. Ook verzorgde ze een programma over hem tijdens de Nacht van de Poëzie.

Expositie Vroman Veelzijdig bij CBK Emmen
De tentoonstelling Vroman Veelzijdig is samengesteld ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van Leo Vroman. In de tentoonstelling ziet u hoe de drie aspecten van Vroman, zijn tekeningen, zijn gedichten en zijn werk als wetenschapper elkaar aanvullen en versterken. Leo Vroman won vrijwel alle literaire prijzen, waaronder de prestigieuze P.C. Hooftprijs. Behalve als dichter en wetenschapper was Vroman een begenadigd tekenaar. Beweeglijkheid en nieuwsgierigheid, zowel in taal als in beeld, zijn kenmerkend voor zijn werk.

Kom kijken naar de documentaire over Vroman
Documentaire over Leo Vroman met inleiding door filmmaker Jetske Spanjer
zondag 6 november om 11.30-13.00 uur
Toegang gratis, graag aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0591 68 58 20

foto jetske Spanjer met met Leo vroman voor pagina over film

Aanmelden nieuwsbrief

 

CBK Emmen en Social Media

CBK Emmen is ook te volgen via Social Media.
Volg ons en blijf op de hoogte van recente ontwikkelingen. 

facebook twitter

 

 

Onderdeel van Gemeente Emmen

gemeente