Lezing door Adri de Fluiter op zo 13 november

Expositie In Wankel Evenwicht Adri de Fluiter bij Centrum Beeldende Kunst Emmen 4Op zondag 13 november vertelt beeldend kunstenaar Adri de Fluiter bij het Centrum Beeldende Kunst Emmen over zijn werk. Toegang is gratis, aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0591 685820. Uitgangspunt voor de lezing is zijn tentoonstelling ‘In wankel evenwicht’ die een mooi overzicht laat zien van veertig jaar kunstenaarschap. 

 

 

 

 

Opbrengst veiling
Tijdens de opening van deze tentoonstelling zijn 3 kunstwerken geveild. De opbrengst van deze veiling is bestemd voor de Stichting Leergeld Emmen. Bij aanvang van lezing op zondag 13 november overhandigt Adri de Fluiter de opbrengst van deze veiling aan Metha Leth van de Stichting Leergeld Emmen.

Grote overzichtstentoonstelling Adri de Fluiter
In de tentoonstelling In Wankel Evenwicht is een overzicht te zien van het werk van Adri de Fluiter uit de periode van 1976 tot 2016. Deze vier decennia zijn in de expositie zichtbaar gemaakt door de indeling in vier thema’s: Zakken en Wikkelbeelden, Flarden en Vlammen, Vlammen en Bomen, Takken Tafels en Meer.
In de beginperiode van De Fluiter zijn het vooral kwetsbare zachte textiele vormen die het beeld bepalen. Meestal stonden deze ‘zakken’ niet op zichzelf maar werden ze door stokken of andere materialen overeind gehouden. Tegelijkertijd met deze ruimtelijke elementen ontstonden ook tekeningen en schilderijen. De opgevulde textiele vormen ontwikkelden zich tot wikkelbeelden toen De Fluiter stof in repen ging scheuren. Later ontdekte hij dat ook dun autostaal een textiel karakter heeft als het in repen wordt gesneden. Hij gaat linten van metaal gebruiken als wikkelmateriaal voor nieuwe beelden. Inmiddels deed ook de vlam als herkenbaar patroon zijn intrede in zijn werk. In combinatie met de kleuren zwart en rood, zijn dit herkenbare beeldmerken voor het werk van Adri de Fluiter.

Lezing door Adri de Fluiter
Zondag 13 november
11.30 – 12.30 uur
Bij het CBK Emmen in de tentoonstelling In Wankel Evenwicht – Adri A.C. de Fluiter 40 jaar kunstenaar
Toegang gratis, aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0591 685820

Aanmelden nieuwsbrief

 

CBK Emmen en Social Media

CBK Emmen is ook te volgen via Social Media.
Volg ons en blijf op de hoogte van recente ontwikkelingen. 

facebook twitter

 

 

Onderdeel van Gemeente Emmen

gemeente