Film bij het CBK Emmen!

Finding Vivian MaierIn samenwerking met het Mobiel Filmhuis Emmen kunt u vanaf donderdag 23 februari bij het CBK Emmen elke maand een film of documentaire zien die aansluit bij het tentoonstellingsprogramma. De films worden vertoond in ’t Lab bij het CBK Emmen, omdat de ruimte hier beperkt is moet u zich vooraf wel even aanmelden. De toegang bedraagt € 3,- inclusief koffie of thee. Hieronder ziet u het programma voor de komende maanden.

 

 

 

song of the sea 400
Donderdag 23 februari om 14.30 uur, toegang € 3,- I aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Song of the Sea (2014)
Regie: Tomm Moore | 93 minuten | animatie, familie, fantasie | leeftijd: vanaf 6 jaar
Nederlandse stemmencast: Valentijn Banga, Olivier Banga, Echica Florijn, Niki Romijn

Ben en Saoirse wonen met hun vader in een vuurtoren op een klein eilandje. Om hen te beschermen voor de gevaren van de zee, neemt oma de kinderen mee naar haar huis in de stad. Daar ontdekt Ben dat Saoirse een selkie is, een sirene die met haar gezang de vloek kan opheffen die de Uilenheks over de elfen heeft uitgesproken. Om het lied van de zee te zingen moet Saoirse terug naar het vuurtorenhuis. De terugreis voert hen door een wereld van sprookjes en oude legendes, waar Ben en Saoirse het moeten opnemen tegen de Uilenheks. Het lied van de zee ontving een Oscarnominatie voor Beste Animatiefilm.

Finding Vivian MaierDonderdag 23 februari om 20.00 uur, toegang € 3,- I aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Finding Vivian Maier (2013)
Regie: John Maloof, Charlie Siskel | 84 minuten | documentaire

Vivian Maier werkte in de jaren vijftig en zestig als kindermeisje voor rijke families in Chicago. Met haar Rolleiflex camera maakte ze zo’n honderdduizend foto's van het straatleven in Amerika. Na haar dood in 2009 werd Maiers archief ontdekt op een veiling. Tegenwoordig geldt ze als een belangrijke fotografe wiens oeuvre zich kan meten met dat van andere straatfotografen als Helen Levitt en Robert Frank. In de documentaire Op zoek naar Vivian Maier gaan regisseur John Maloof en producer Charlie Siskel op pad om het mysterie van Vivian Maier te ontrafelen. Finding Vivian Maier ontving een Oscarnominatie voor Beste Documentaire.

 

 

shirley visions of reality

Donderdag 23 maart om 20.00 uur I toegang € 3,- I aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Shirley — Visions of Reality (2013)
Regie: Gustav Deutsch I 92 minuten I drama
Cast & crew: Stephanie Cumming, Christoph Bach, Florentin Groll

Deutsch brengt met Shirley – Visions of Reality een gestileerde ode aan de schilder Edward Hopper. De personages bewegen zich in heel precieze reproducties van Hoppers beroemde schilderijen zoals Office at Night, Western Motel en A Woman in the Sun. De scherpe lijnen, minimalistische compositie en uitgesproken kleuren en lichtval van Hoppers schilderijen zijn exact nagebootst in Deutsch’ film. Hierin wil de politiek geëngageerde actrice Shirley proberen de roerige moderne Amerikaanse geschiedenis te beïnvloeden. 
Voorafgaand aan de film geeft kunstenaar Roelof de Roo een toelichting op zijn werk in de tentoonstelling Eerst kijken, dan zien. Hij gaat o.a. in op de invloed van Edward Hopper op zijn werk. Deze korte toelichting start om 19.30 uur, u hoeft zich hier niet apart voor op te geven.

rembrandts jaccuse 1 400

Donderdag 20 april om 20.00 uur I toegang € 3,- I aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Rembrandt J’Accuse (2008)
Regie: Peter Greeneway I 86 minuten I documentaire, mysterie
Cast: Eva Birthistle, Jodhi May, Emily Holmes, Jonathan Holmes, Michael Teigen

Wat als Rembrandts Nachtwacht niet alleen een groepsportret van een schuttersgilde is, maar ook een gecodeerde boodschap van Rembrandt aan zijn publiek, waarin hij de geportretteerde compagnie beschuldigt van moord? Dat is de stelling die Peter Greenaway poneert in Rembrandt's J'accuse, een essayistische film waarin hij zelf optreed als de verteller en openbaar aanklager die de moord onderzoekt. Hij ondervraagt betrokkenen: Rembrandts vrouw Saskia, zijn maîtresses Hendrickje en Geertje en collega schilders als Ferdinand Bol. Maar vooral onderwerpt hij het schilderij aan een uitgebreid 'forensisch onderzoek', waarbij uit een systematische interpretatie van 31 details een grotere waarheid opduikt. 

 

manufactured landscapes 1 400

Donderdag 18 mei l om 20.00 uur I toegang € 3,- I aanmelden: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 
Manufactured Landscapes (2006)
Regie: Jennifer Baichwal I 90 minuten I documentaire

Soms is schoonheid de enige manier om de gruwelijke werkelijkheid onder ogen te zien. Dat is het geheim van het werk van de fotograaf Edward Burtynsky. Hij doet verslag van het oprukkende industriële landschap. De film die Baichwal daarvan maakte toont vooral de schaal waarop dit zich afspeelt. Alles wat Burtynsky fotografeert, is groot. Megalomane mijnen, een stuwmeer met oceanische proporties. Het openingsshot zeilt door een fabriekshal waarin Karl Marx alsnog gelijk krijgt. Mensen als mieren. Wakker geschud of in slaap gesust door schoonheid

Aanmelden nieuwsbrief

 

CBK Emmen en Social Media

CBK Emmen is ook te volgen via Social Media.
Volg ons en blijf op de hoogte van recente ontwikkelingen. 

facebook twitter

 

 

Onderdeel van Gemeente Emmen

gemeente