25 juni t/m 11 september 2016

marjolijn mandersloot tentoonstellingen actueel 300x210

DOMESTIC SAFARI
Beelden van Marjolijn Mandersloot
Grote en Kleine Zaal

 

Het Centrum Beeldende Kunst Emmen nodigt u en uw vrienden uit voor de opening van de tentoonstelling Domestic Safari met beelden van Marjolijn Mandersloot.
De tentoonstelling gaat van start op zaterdag 25 juni om 15.30 uur in aanwezigheid van de kunstenaar.

Marjolijn Mandersloot maakt beelden, waarvan de afmetingen uiteenlopen van heel klein tot enorm groot, altijd monumentaal. Haar beelden zijn vaak geïnspireerd op herkenbare dierfiguren met menselijke trekjes. Door de lichaamshouding van de dierfiguren ontstaan unieke beelden die tot de verbeelding spreken. Soms aandoenlijk, soms raadselachtig, zijn ze vaak een metafoor voor menselijk gedrag.

Ze werkt in ongebruikelijke, weerbarstige materialen, zoals kunstgras, tuigleer, koeienhuid, kunstleer of schapenvacht. Maar ook maakt ze in brons uitgevoerde beelden op basis van een prototype gemaakt van gemodelleerde vuilniszakken, isolatiemateriaal of plastic. De beelden van Marjolijn Mandersloot zijn speels en geestig, de humor in haar werk brengt meteen een glimlach op je gezicht. Dat geldt niet alleen voor de beelden zelf, maar ook voor de titels die ze haar werk meegeeft.

De materiaalkeuze geeft de speelsheid van de beelden van Marjolijn Mandersloot gewicht, vaak letterlijk, maar ook figuurlijk. Op het eerste gezicht lijkt een beeld soms gemaakt van zacht en licht rubber waar dat in werkelijkheid loodzwaar brons blijkt te zijn. Het is een spel van hard en zacht, van plooiing en textuur, maar toch net anders dan je zou verwachten. Dat is het spel dat Marjolijn feilloos speelt. Niets is wat het lijkt.

Marjolijn Mandersloot werkt veel in opdracht. Haar werk is opgenomen in een groot aantal particuliere verzamelingen en bedrijfscollecties.

Tentoonstelling Domestic Safari
25.06.2016 t/m 11.09.2016 Grote Zaal en Kleine Zaal
Opening zaterdag 25 juni om 15.30 uur

foto: Peter Cox

 

Aanmelden nieuwsbrief

 

CBK Emmen en Social Media

CBK Emmen is ook te volgen via Social Media.
Volg ons en blijf op de hoogte van recente ontwikkelingen. 

facebook twitter

 

 

Onderdeel van Gemeente Emmen

gemeente