2 juli t/m 4 september 2016

minimuseum tentoonstellingen actueel 300x210

HET MINIMUSEUM
400 kunstwerkjes uit de gemeente Emmen
De Verdieping

 

Op vrijdag 1 juli opent Bouke Durk Wilms, wethouder voor Cultuur van de gemeente Emmen, om 16.00 uur de tentoonstelling Het Minimuseum met 400 kunstwerkjes uit de gemeente Emmen.

Geïnspireerd door het Miniatuurmuseum in het Gemeentemuseum in Den Haag begon Elsbeth van Beilen van Atelier Abel aan haar project Het Minimuseum Emmen. Met een lange serie workshops bij scholen, instellingen, bedrijven, verenigingen en in haar eigen atelier, inspireerde ze ruim duizend mensen tot het maken van een mini-kunstwerkje.

Daarbij stond de vraag centraal: Wie ben je? Waar kom je vandaan? Wat houdt je bezig? Kortom, wie ben jij? Met deze workshops groeide Het Minimuseum uit tot een communityproject, waarvan de oudste 87 jaar is en de jongste 3 jaar oud.

Het Minimuseum is een groot ruimtelijk object geworden, dat bestaat uit honderd kleine ‘tentoonstellingszalen’. Witte kistjes van verschillende formaten vormen de ‘museumzalen’ waarin de mini-kunstwerkjes een plek hebben gekregen.

Het Minimuseum van Emmen geeft met vierhonderd kunstwerkjes gemaakt door de inwoners van de gemeente Emmen een prachtig beeld van wat de mensen in Emmen anno 2016 bezig houdt.

Tentoonstelling Het Minimuseum
02.07.2016 t/m 04.09.2016
De Verdieping
Opening vrijdag 1 juli om 16.00 uur

Het Minimuseum is een project in het kader van Van Goede Grond - Emmen Culturele gemeente van Drenthe

 

 

Aanmelden nieuwsbrief

 

CBK Emmen en Social Media

CBK Emmen is ook te volgen via Social Media.
Volg ons en blijf op de hoogte van recente ontwikkelingen. 

facebook twitter

 

 

Onderdeel van Gemeente Emmen

gemeente