10 sept. t/m 13 nov. 2016

vroman tentoonstellingen actueel 300x210

VROMAN VEELZIJDIG
Leo Vroman, tekenaar, dichter, wetenschapper
De Verdieping

 

Het Centrum Beeldende Kunst Emmen nodigt u en uw vrienden uit voor de opening van de tentoon-stelling Vroman Veelzijdig, Leo Vroman, tekenaar, dichter, wetenschapper. Jetske Spanjer, filmer en documentairemaker, opent de tentoonstelling op zondag 11 september om 15.00 uur. 

De reizende tentoonstelling Vroman Veelzijdig is samengesteld ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van Leo Vroman. In de tentoonstelling ziet u hoe de drie aspecten van Vroman, zijn tekeningen, zijn gedichten en zijn werk als wetenschapper elkaar aanvullen en versterken.

Leo Vroman won vrijwel alle literaire prijzen, waaronder de prestigieuze P.C. Hooftprijs. Behalve als dichter en wetenschapper was Vroman een begenadigd tekenaar. Beweeglijkheid en nieuwsgierigheid, zowel in taal als in beeld, zijn
kenmerkend voor zijn werk. Initiatiefnemer voor deze tentoonstelling is de Vroman Foundation, zij wil met deze reizende tentoonstelling zoveel mogelijk mensen in aanraking brengen met het werk van Leo Vroman. De tentoonstelling is samengesteld door Mirjam Boelaars en Jetske Spanjer.

Tentoonstelling Vroman Veelzijdig
10.09.2016 t/m 13.11.2016
De Verdieping
Opening zondag 11 september om 15.00 uur

 

..

Aanmelden nieuwsbrief

 

CBK Emmen en Social Media

CBK Emmen is ook te volgen via Social Media.
Volg ons en blijf op de hoogte van recente ontwikkelingen. 

facebook twitter

 

 

Onderdeel van Gemeente Emmen

gemeente