17 sept. t/m 4 december 2016

adri tentoonstellingen actueel 300x210

IN WANKEL EVENWICHT
Adri A.C. de Fluiter 40 jaar kunstenaar
Grote en Kleine Zaal

Het Centrum Beeldende Kunst Emmen nodigt u en uw vrienden uit voor de opening van de tentoonstelling In wankel evenwicht – Adri A.C. de Fluiter 40 jaar kunstenaar. Rein Hajema, stedebouwkundige en vriend van de kunstenaar, opent de tentoonstelling op zaterdag 17 september om 15.30 uur. Sylvana Simons verzorgt de presentatie van de opening. Tevens veilt ze drie kunstwerken van Adri de Fluiter. De opbrengst komt deels ten goede aan de Stichting Leergeld Emmen.

In de tentoonstelling is werk te zien uit vier decennia internationaal kunstenaarschap. In de beginperiode van de Fluiter zijn het vooral kwetsbare zachte textiele vormen die het beeld bepalen. Meestal werden deze ‘zakken' door stokken of andere materialen overeind gehouden. Tegelijkertijd met deze ruimtelijke elementen ontstonden ook tekeningen en schilderijen. In combinatie met de kleuren zwart en rood, zijn dit herkenbare beeldmerken voor het werk van Adri de Fluiter.

De tentoonstelling is opgebouwd rond vier thema's. Zakken en Wikkelbeelden, Flarden en Vlammen, Vlammen en Bomen, Takken, Tafels en Meer. Samen vormen deze thema’s een compleet overzicht van zijn werk van 1976 tot 2016. 

Op zaterdag 10 september, tijdens Festival De Opening, gaat Adri de Fluiter op het Marktplein in Emmen enkele bomen omwikkelen met rode stof. Dit kunstwerk blijft tot december
aanwezig. Ook bij de entree van De Fabriek, de locatie van het CBK Emmen, gaat de kunstenaar aan de slag met twee imposante eiken die tijdens de expositieperiode als
landmark dienen.

Tentoonstelling In wankel evenwicht
17.09.2016 t/m 04.12.2016
Grote Zaal en Kleine Zaal
Opening zaterdag 17 september om 15.30 uur

Aanmelden nieuwsbrief

 

CBK Emmen en Social Media

CBK Emmen is ook te volgen via Social Media.
Volg ons en blijf op de hoogte van recente ontwikkelingen. 

facebook twitter

 

 

Onderdeel van Gemeente Emmen

gemeente