25 februari t/m 7 mei 2017

omslaan tentoonstellingen actueel 300x210

INSTEKEN, OMSLAAN, DOORHALEN
werken van Jet van Oosten en Dineke Oosting
Grote en Kleine Zaal

Het Centrum Beeldende Kunst Emmen nodigt u en uw vrienden uit voor de opening van de tentoonstelling Insteken, omslaan, doorhalen met werken van Jet van Oosten en Dineke Oosting.
Op zaterdag 25 februari 2017 om 15.30 uur opent Han Steenbruggen, directeur-conservator van Museum Belvédère de tentoonstelling.

Wat Jet van Oosten en Dineke Oosting verbindt is hun belangstelling voor het ‘gewone’ en hun verzameldrift. Ze geven alledaagse materialen een andere betekenis waardoor er iets nieuws ontstaat, een beeld, kunst.

Jet van Oosten schildert, haakt en stelt samen. Ze laat zich inspireren door ‘dingen’ waar anderen over het algemeen geen tweede blik op werpen en is gefascineerd door schijnbare tegenstellingen zoals het bijzondere van het gewone.

Dineke Oosting geeft onbeduidende voorwerpen een nieuw en een ander recht tot bestaan. Veel van de materialen die zij gebruikt, zijn ooit weggedaan, weggegooid of weggegeven. En zie waartoe het materiaal, weliswaar afgedankt, in staat is. Het spreekt tot je zonder woorden.

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief

 

CBK Emmen en Social Media

CBK Emmen is ook te volgen via Social Media.
Volg ons en blijf op de hoogte van recente ontwikkelingen. 

facebook twitter

 

 

Onderdeel van Gemeente Emmen

gemeente