11 maart t/m 7 mei 2017

roelof de roo tentoonstellingen actueel 300x210

EERST KIJKEN, DAN ZIEN
Roelof de Roo 35 jaar realist
De Verdieping

Het Centrum Beeldende Kunst Emmen nodigt u en uw vrienden uit voor de opening van de tentoonstelling Eerst kijken, dan zien – Roelof de Roo 35 jaar realist. Op zaterdag 11 maart 2017 om 15.30 uur opent Peter van Strien, galeriehouder te Nieuw Amsterdam de tentoonstelling.

Roelof de Roo schildert al 35 jaar stemmingsbeelden van grote steden zoals Kopenhagen, Amsterdam of Berlijn. Ook maakte hij een uitgebreide serie schilderijen met motieven die zijn ontleend aan de spoorwegen.

Tegenwoordig is het landschap een belangrijk onderwerp in zijn schilderijen geworden. Hij schildert zijn landschappen op langwerpig formaat waardoor hij met een lange horizon uitdrukking kan geven aan de weidsheid van het landschap. De stilte en het meestal ontbreken van mensen zijn terugkerende elementen in bijna het gehele oeuvre van Roelof de Roo.

In de tentoonstelling presenteert Roelof de Roo werken van de afgelopen 35 jaar thematisch naar onderwerp: stemmingen, avonden, symbolen, stadsgezichten, stillevens en landschappen. Ook laat hij schetsen zien en een aantal schetsboekjes van toen hij een jaar of zes was.

Roelof de Roo presenteert zijn werk bij het CBK Emmen vanwege zijn uitverkiezing tot publieksfavoriet tijdens de tentoonstelling Werkplaats Emmen van voorjaar 2016. Werk van Roelof de Roo is opgenomen in collecties van particulieren en van musea in binnen- en buitenland.

Tentoonstelling Eerst kijken, dan zien
11.03.2017 t/m 07.05.2017
De Verdieping
Opening zaterdag 11 maart om 15.30 uur

 

 

 

 

Aanmelden nieuwsbrief

 

CBK Emmen en Social Media

CBK Emmen is ook te volgen via Social Media.
Volg ons en blijf op de hoogte van recente ontwikkelingen. 

facebook twitter

 

 

Onderdeel van Gemeente Emmen

gemeente