13 mei t/m 2 juli 2017

biobased tentoonstellingen actueel 300x210

BIOBASED POP-UP MUSEUM
Innovatief & duurzaam ontwerpen
Grote Zaal, Kleine Zaal en De Verdieping

Op zaterdag 13 mei 2017 om 15.30 uur gaat bij het Centrum Beeldende Kunst Emmen het Biobased Pop-Up Museum van start. Marc Beusenberg, teamleider Industrieel Product Ontwerpen van Hogeschool Windesheim en Miriam van Weeghel, projectcoördinator K&C geven tijdens de opening een toelichting op het project. 

Wat is er te zien?
Biobased ontwerpen van studenten van de opleiding Industrieel Product Ontwerpen van Hogeschool Windesheim in Zwolle vormen het eerste deel van het museum. Daarnaast laten gerenommeerde vormgevers zien hoe zij ontwerpen met biobased of circulaire materialen. 
 
Deelnemende ontwerpers
ANNY&, 3D Lights,  Carolien Adriaansche, CRE8, Koen Hauser, Hillegonda Hoogvliet, Nic&Mic, Feike de Jong Ontwerp, Frits van de Reep, Sibejan I interieur etc., Studio Tjeerd Veenhoven en Wasteboard.
 
Deelnemende studenten van Hogeschool Windesheim
Axel van Boxtel, Lennart van der Burg, Els Esselink, Suzanne van Gelder, Liselot de Groot, Nathalie Houben, Noah Jansen, Daan Leeuw, Elsa Lindström, Paula Marmol, Wessel Ploeg, Koen Schuurmans, Sean Smit, Mathijs Smits, Youri Tuerlings, Renate Verboom, Irene Vidal, Laura Vidal, Iwan de Vries en Bram Wendel.
 
Ontwerpwedstrijd
Als onderdeel van het Pop-Up Museum zijn ontwerpen te zien uit de Biobased Ontwerpwedstrijd. Het publiek kan uit drie geselecteerde ontwerpen een keuze maken. De publiekswinnaar ontvangt de Biobased Bokaal, deze wordt aan het eind van de tentoonstellingsperiode bekend gemaakt. 
Deelnemers
Elise van den Berg, Henja Kerkhof, Marcella van der Leeuw, Janet Otter, Olga Talsma, Ellen Vermeulen en Manon Zomer.
 
‘t Lab
Tijdens de expositieperiode is ook het Duurzaam Doen Lab open voor bezoekers. Daar kan iedereen zelf ervaren hoe het is om te bouwen met aardappels.
 
Biobased en circulaire economie
Wat is biobased eigenlijk? Een biobased economie draait op hernieuwbare grondstoffen. Biobased plastics kunnen ook bijdragen aan een circulaire economie. De circulaire economie stoelt op twee principes: het gebruik van hernieuwbare materialen (zoals b.v. biobased plastics) en het hergebruik van materialen in een nieuwe toepassing. 

Aanmelden nieuwsbrief

 

CBK Emmen en Social Media

CBK Emmen is ook te volgen via Social Media.
Volg ons en blijf op de hoogte van recente ontwikkelingen. 

facebook twitter

 

 

Onderdeel van Gemeente Emmen

gemeente